top of page
Search
  • ateljehuspukeberg

LEDIG ATELJÉ I ATELJÉHUS PUKEBERG 1'E JANUARI 2023

Updated: Oct 27, 2022

Ateljé nr 8


Ledig Ateljé i Ateljéhus Pukeberg!

Vi erbjuder nu Ateljé Nr 8 som är 25 kvm med en hyra på 1497 SEK/månad.

Välkommen med ansökan senast 5’e December 2022. Styrelsen / jury fattar sitt beslut den 9’e December.

Ateljén är tillgänglig för invald konstnär från och med 01.01.2023.


I vårt Ateljéhuset finns det sammanlagt sju ateljéer att hyra, varav detta är ateljé nr 8 på övervåningen med två fönster i norr och handfat i ateljén.


Konstellationen av Ateljéhus Pukeberg och dess förening av konstnärer som huserar ateljélokal har expanderat under senaste åren och konstnärer är nu verksamma i tre byggnader närliggande varandra på Pukeberg Glasbruk.

Du har nu möjligheten att hyra in dig på övervåningen i Ateljehuset.


I hyran ingår bredbandsuppkoppling och värme. I tillägg betalar man 500kr till Pukeberg Ateljehus’ medlemsförening vilket man då får tillgång till gemensamma verkstäder såsom keramikverkstad, fotostudio och projektateljé.


Ateljéhus Pukeberg är en förening med såväl medlemmar som har fast ateljé, likt denna, samt externa medlemmar som arbetar i de allmänna lokalerna och verkstäderna.

När du har fast ateljé så sitter du automatisk med i styrelsen för ateljéföreningen och arbetar för ett ateljéhus där yrkesverksamma konstnärer kan få utbyte av varandra, samtala, dela erfarenheter och arbeta tillsammans. Vi har som oftast möte en gång i månaden. Du som söker denna atelje, har i bästa fall intresse av att använda lite tid varje månad åt att förbättra vårt gemensamma Ateljéhus.


Ateljéhuset är en gammal fin byggnad, rustik med charm i sitt fundament på tegel med anor sen Glasbrukets storhetstid då Ateljéhuset var Mönstersliperi.

Hos oss värnar vi om en trivsamt gemytlig arbetsmiljö, trygghet och lyhördhet för dialog , hänsynfull till individ, varandra och kreativ konstnärlig process.

Ateljé lokaler som är vägg i vägg kan erfaras lyhörda och vi visar därtill varandra respekt och lyhördhet i samråd med varandra.

Pukeberg ligger i Nybro, mitt i Glasriket. Staden har 20 000 tusen invånare och ligger 25 minuters bilresa/15 minuters tågresa från Kalmar.

Nybro erbjuder boende till rimliga priser och goda tågförbindelser. Ateljéhus Pukeberg ligger strategiskt i Pukebergsområdet med gångavstånd till centrum. Området lockar varje år flera tusen besökare och är ett vitalt kulturcentrum i Småland.

I Pukeberg finner du bland annat Pukebergs Glasbruk, Riksglasskolan, Designarkivet, designföretaget ZERO, Kalmar läns Hemslöjd, Pukebergs Glas Bruksshop och Nybro konstförening.

Du söker ateljéplats till Ateljéhus Pukeberg i en ansökan där du tillsammans med arbetsprover påvisar din yrkesverksamhet som konstnär/designer/konsthantverkare eller liknande.

Ansökan med arbetsprover skickas in digitalt i PDF-format innehållande, person- och kontaktuppgifter, CV, 5-10 bilder på din konst/hantverk/design samt en text på max en A4 om dig och varför du söker ateljé. Komplettera gärna med länk till hemsida där du är representerad eller bifoga annan information som du finner relevant.

Urvalet görs sedan av Ateljéhus Pukebergs styrelse. Eventuellt kallas du också till intervju. Urvalet kommer främst att baseras på konstnärlig yrkesverksamhet.

Välkommen med ansökan senast 5’e December 2022. Styrelsen fattar sitt beslut den 9’e December.

Inflyttning den 1’e Januari 2023.


Ansökan och arbetsprover skickas till: ateljehuspukeberg@gmail.com


Vid frågor, tveka inte att kontakta oss!


Med vänlig hälsning, Ateljéhus Pukebergs styrelse.

109 views0 comments

Kommentare


bottom of page