top of page
Search
  • ateljehuspukeberg

Ledig Ateljé i Ateljéhus Pukeberg!

Updated: May 17, 2022

Ateljé nr 1.

Ledig Ateljé i Ateljéhus Pukeberg!

Vi erbjuder nu Ateljé Nr 1 som är 15 kvm med en hyra på 1025 SEK/månad. Ateljén är tillgänglig från 1 Augusti 2022. I vårt Ateljéhuset finns det sammanlagt sju ateljéer att hyra, varav detta är ateljé nr 1 med stort spröjsat fönster i norr och handfat i ateljén.


I hyran ingår bredbandsuppkoppling och värme. I tillägg betalar man 500kr till Pukeberg Ateljehus’ medlemsförening vilket man då får tillgång till gemensamma verkstäder såsom keramikverkstad, fotostudio och projektateljé.

Ateljéhus Pukeberg är en förening med såväl medlemmar som har fast ateljé, likt denna, samt externa medlemmar som arbetar i de allmänna lokalerna och verkstäderna. När du har fast ateljé så sitter du automatisk med i styrelsen för ateljéföreningen och arbetar för ett ateljéhus där yrkesverksamma konstnärer kan få utbyte av varandra, samtala, dela erfarenheter och arbeta tillsammans. Vi har som oftast möte en gång i månaden. Du som söker denna atelje, har i bästa fall intresse av att använda lite tid varje månad åt att förbättra vårt gemensamma ateljehus.

Pukeberg ligger i Nybro, mitt i Glasriket. Staden har 20 000 tusen invånare och ligger 25 minuters bilresa/15 minuters tågresa från Kalmar. Nybro erbjuder boende till rimliga priser och goda tågförbindelser. Ateljéhus Pukeberg ligger strategiskt i Pukebergsområdet med gångavstånd till centrum. Området lockar varje år flera tusen besökare och är ett vitalt kulturcentrum i Småland. I Pukeberg finner du bland annat Pukebergs Glasbruk, Riksglasskolan, Designarkivet, designföretaget Zero, Kalmar läns Hemslöjd och Nybro konstförening.

Du söker ateljéplats till Ateljéhus Pukeberg i en ansökan där du tillsammans med arbetsprover påvisar din yrkesverksamhet som konstnär/designer/konsthantverkare eller liknande.

Ansökan med arbetsprover skickas in digitalt i PDF-format innehållande, person- och kontaktuppgifter, CV, 5-10 bilder på din konst/hantverk/design samt en text på max en A4 om dig och varför du söker ateljé. Komplettera gärna med länk till hemsida där du är representerad eller bifoga annan information som du finner relevant.

Urvalet görs sedan av Ateljéhus Pukebergs styrelse. Eventuellt kallas du också till intervju. Urvalet kommer främst att baseras på konstnärlig yrkesverksamhet.


Välkommen med ansökan senast 11 Juli 2022 Styrelsen fattar sitt beslut senast 15 Juli 2022. Tillträde till ateljén sker den 1 Augusti.

Ansökan och arbetsprover skickas till: ateljehuspukeberg@gmail.com

Vid frågor, tveka inte att kontakta oss!


138 views0 comments

Comments


bottom of page