top of page
Search
  • ateljehuspukeberg

LEDIG ATELJÉ I ATELJÉHUS PUKEBERG! 

Updated: Feb 7, 2023


Vi erbjuder nu Ateljé Nr 5 som är 19,3 kvadrat + källarförråd med en hyra på 1533 kr SEK/månad.

Välkommen med ansökan senast 13’e Mars 2023.

Ateljén är tillgänglig för invald konstnär från och med 1'e April 2023.


Ledig ateljé i Ateljéhus Pukeberg!


Vi erbjuder nu en ateljé på 19 kvadratmeter + källarförråd med en hyra på 1533 kr SEK/månad. Ateljén är tillgänglig från den 1/4 2023. I Ateljéhus Pukeberg finns det sammanlagt sju ateljéer att hyra, varav detta är ateljé nr 5 med stort norrfönster och även tvättställ. I hyran ingår el, värme, bredbandsuppkoppling och tillgång till gemensamma verkstäder såsom keramikverkstad, fotoutrustning, screentryckverkstad och projektateljé.

Ateljéhus Pukeberg består av sju medlemmar med fast ateljé, likt denna, samt externa medlemmar som arbetar i de allmänna lokalerna och verkstäderna. När du har fast ateljé sitter du automatiskt med i styrelsen för ateljéföreningen. Vi har som oftast möte en gång i månaden. Som ateljéinnehavare och styrelseledamot ingår det att aktivt deltaga i föreningsarbetet för vårt ateljéhus och gemensamt arbeta för ett ateljéhus där yrkesverksamma konstnärer kan få utbyte av varandra, samtala, dela erfarenheter och arbeta tillsammans.


Ateljéhuset är inhyst i en gammal rustik tegelbyggnad ursprungligen använt som mönstersliperi under glasbrukets storhetstid. Pukeberg ligger i Nybro, mitt i Glasriket.

Konstellationen av Ateljéhus Pukeberg och dess förening av konstnärer som huserar ateljélokal har expanderat under senaste åren och konstnärer är nu verksamma i tre byggnader närliggande varandra på Pukeberg Glasbruk.

Staden har 20 000 tusen invånare och ligger 25 minuters bilresa/15 minuters tågresa från Kalmar. Nybro erbjuder boende till rimliga priser och goda tågförbindelser. Till Pukebergsområdet är det 20 minuters gångavstånd från centrum. Området lockar varje år flera tusen besökare och är ett vitalt kulturcentrum i Småland. I Pukeberg finner du utöver Ateljéhus Pukeberg även Pukebergs Glasbruk, Riksglasskolan, Designarkivet, designföretaget Zero, Kalmar läns Hemslöjd och Nybro konstförening.


Du söker ateljéplats i en ansökan där du tillsammans med arbetsprover påvisar din yrkesverksamhet som konstnär/designer/konsthantverkare eller liknande.


Ansökan skickas in digitalt i PDF-format innehållande person- och kontaktuppgifter, CV, arbetsprover (5-10 bilder) samt en text på max en A4 om dig och varför du söker ateljé. Komplettera gärna med länk till hemsida där du är representerad eller bifoga annan information som du finner relevant.

Urvalet görs sedan av Ateljéhus Pukebergs styrelse baserat på konstnärlig yrkesverksamhet och personlig lämplighet. Eventuellt kallas du också till intervju.


Välkommen med ansökan senast 13/3 2023. Styrelsen fattar sitt beslut senast 17/3 2023. Tillträde till ateljén sker den 1/4.


Ansökan och arbetsprover skickas till: ateljehuspukeberg@gmail.comVid frågor, tveka inte att kontakta oss!

Med vänlig hälsning, Ateljéhus Pukeberg

146 views0 comments

Comments


bottom of page