top of page
Search
  • ateljehuspukeberg

SOMMARUTSTÄLLNING PUKEBERG 2020

Updated: Jun 13, 2020

Tema: F R I - - - T I D


Öppning 21'e Juni

t.o.m 2'e Augusti.

10:00 - 17:00


Nu följer traditionen igen för femte året i rad samlas Pukebergs aktörer för ställa ut på Sommarutställning Pukeberg 2020, i Nybro.

En samling konstnärliga alster från konstnärer, glasblåsare, hemslöjdare, design, och de tillkommande arkiv kommer ställas ut.Temat för i år: Fri---Tid.
Temat för iår härkommer från samtal som mellan Designarkivet Pukeberg tillsammans med Christina Zetterlund (professor på Konstfack och lektor på LinnéUniversitet) hållt dialog kring glasbrukskonstens "sölning".

Detta följde som en spännande ingång till den kreativa processen, Sölning är det som sker i Glashyttan utanför den vanliga produktionen. Där glasblåsarna jobbar fritt med egna formgivningar samt för att utveckla sin hantverksskicklighet.

Sölning kan te sig i en spontan natur men den är i själva verket ett sätt att medvetet skapa rum för utforskandet och ny kunskap får lov att gestaltas.

I år kommer en samling konstnärliga alster från konstnärer, glasblåsare, hemslöjdare, design och arkiv att ställas ut.


Konstnärligt kunnande, ett universum i både teknisk praxis, filosofisk som historisk sådan. Lokala kreatörer som är aktiva internationellt, tillika internationella kreatörer som nyligen installerat sig aktiva lokalt i trakten.


Det är denna tanke vi knyter an till vårt tema Fri - - - Tid, den kreativa individens ändlösa arbete som i slutskede finner konstnärliga former som ur tiden man kanske inte hade räknat med. Detta är något som finns i allas skapande processer, det som händer i mellanrummen.

Ett spännande tema att lyfta till årets konstnärliga kreatörer inför sommarutställning!


Hjärtligt välkomna!


Gällande Covid-19.

Vi planerar för årets sommarutställning utifrån de rekommendationer som finns på Folkhälsomyndigheten. Det är en utmanande tid och vi hoppas att sommarutställningen kan vara en samlande kraft i dessa avskilda tider. Vi vill att alla deltagare och besökare ska känna sig trygga och upplyfta genom av årets sommarutställning. För att motverka spridningen av covid-19 i Sverige krävs att man alltid stannar hemma när man har symtom, att man är noggrann med handhygien och att alla håller avstånd till varandra. Enligt Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd bör större sociala sammanhang undvikas och personer över 70 år bör vara särskilt försiktiga. (hämtat från Folkhälsomyndighetens hemsida)

Har ni frågor eller funderingar hör gärna av er till någon av oss kuratorer i utställningsgruppen.


Kurator: Elizabeth Kettley Cronfalk, lisakettley.ekc@gmail.com

PR: Alexander Aronsson, alex.aronsson90@gmail.com / (+46) 0766101969

Samordnare: Nina Bergman. ninaskeramik@gmail.com

Till deltagare och besökare. Vi utformar utställning med hänsyn till av vi ska hålla avstånd till varandra. Till öppning hoppas vi på sol för att kunna ha en mysig stund på avstånd tillsammans. Vi håller er uppdaterade.

73 views0 comments

Comentários


bottom of page